Der er gode nyheder til taxaer, varebiler og personbiler, der kører på el i København. Ifølge Drivkraft Danmark vil kapaciteten af lyn-ladepunkter alene fra organisationens medlemmer tidobles i 2022.
Der efterspørges i stigende grad opladningsmuligheder i København til de mange nye elbilister. Både til personbiler, men også til de relativt mange el-taxaer og el-varevogne i byen. Derfor presses der nogle steder på for, at kommunen skal skynde sig at sætte offentlige standere op.
Men der er masser af opladnings-muligheder på vej fra private ladeaktører på bl.a. tankstationerne, der alle konkurrerer om at give forbrugeren det bedste og billigste produkt.
Drivkraft Danmark organiserer i dag 10 virksomheder, der er aktive inden for e-mobilitet: Allego, Circle K, DCC (Shell), OK, Payvend, Q8, Spirii, Sperto, Uno-X og Zapp Mobility.
Drivkraft Danmark har undersøgt hvor mange lyn-ladepunkter, som medlemmerne har planlagt at opsætte i 2022.
”For at få et overblik over situationen i København, har vi lavet en optælling over, hvor mange nye lyn-ladeopunkter vores medlemmer planlægger at opsætte i København i 2022. Og det er faktisk ikke så få! 66 lyn-ladepunkter kommer i København i 2022. Det er en tidobling siden starten af 2021. Og det er jo fantastisk for de mange elbilister, der efterspørger flere steder at oplade i området”, siger politisk chef i Drivkraft Danmark Jeppe Røn Hartmann.
Det er ifølge Jeppe Røn Hartmann vigtigt, at vi ikke kommer til at stå i en situation, hvor kommuner kommer til at lave overinvesteringer i ladeinfrastruktur, der ikke vil blive brugt:
”Kommunerne bør altid undersøge, hvad der kommer op på privat grund ved tankstationer, supermarkeder, arbejdspladser mv., før de giver tilladelse til opsætning af ladestandere på offentligt areal i samme område. Vejen frem er en god dialog om arbejdsdelingen mellem kommunen og de private aktører, så vi supplerer og ikke løber i vejen for hinanden.”
Og stationerne har mange fordele for elbilisterne:
”Stationerne er der, hvor borgerne og virksomhederne er, har de rette til- og frakørselsforhold og services som bilvask, toilet, butik, kaffe, sandwich osv. Bilisterne behøver ikke at ændre vaner eller kørselsmønstre”, slutter Jeppe Røn Hartmann.